Vítejte na blogu služby pro online výuku rychlého čtení Rozečti.se, aplikace běží na adrese www.rozectise.cz

sobota 22. června 2013

Nová verze výukové aplikace

Dobrý den,
víte už o nové verzi Rozečti.se? O zcela novém vzhledu a novém pojetí výuky?
Pokud ne, pak pro Vás máme shrnutí změn, které Vás určitě přesvědčí k vyzkoušení na vlastní kůži :)


Kromě lekcí vidíte na první pohled i důležité milníky při výuce a jejich vysvětlení. Pod lekcemi je pak navíc uvedeno, do kdy ještě stihnete získat body za pravidelnost.

 
Doplňková cvičení jsou nyní dostupná na jedno kliknutí rovnou z přehledu.

 
   
Pod cvičeními postupně přibývá teorie, kterou si svým postupem odemykáte - zopakovat si pak důležitá fakta o čtení nikdy nebylo snažší...
 
Neměli jste čas? A víte, že některé části lekce trvají jen pár minut?
Nově toto více zdůrazňujeme napravo - od tam můžete ihned procvičovat na zvolené obtížnosti nebo pokračovat v lekci dále, je to jen na Vás - a 10 minut denně úplně postačí...
 
 


Lepší a přehlednější zpětná vazba
ihned po cvičení.



A samozřejmě celkové shrnutí po lekci v novém podání.



středa 12. června 2013

Rozečti.se pro knihovny

Nejraději máme v týmu inovace, a proto právě nyní pracujeme na jedné velké novince. Detaily zatím bohužel nemůžeme zveřejnit, ale bude to velké!

Pokud jste zástupce jakékoliv české knihovny, můžete nám hned napsat na knihovny@rozectise.cz krátkou zprávu o tom, že máte zájem dozvědět se jako první o připravované bezplatné novince pro všechny čtenáře všech knihoven u nás.

Dejte nám vědět svůj zájem a my se brzy ozveme s podrobnostmi :)

zn.: Tohle léto bude o čtení

pátek 7. června 2013

Infos 2013 - sborník z odborné konference a Rozečti.se

Tak už máme i droboučký, ale přesto pro nás důležitý, odborně publikovaný přesah a to konkrétně díky naší účasti na konferenci INFOS 2013, tedy na slovenské konferenci 37. medzinárodného informatického sympózia ve Staré Lesné.

Příspěvek jsme psali společně a jeho téma je Čtení a jeho zlepšování v kontextu nových technologií

Recenzovaný sborník z této konference právě vydaný Spolkom slovenských knihovníkov si můžete pohlédnout na tomto odkazu.

Váš tým Rozečti.se

neděle 2. června 2013

Prvních 365 dnů Rozečti.se

Tak už je to celý rok...

Před rokem jsme právě pilovali prezentaci na finále Nápadu roku a zároveň zpřístupnili aplikaci veřejnosti. Ve veřejné betě jsme pak s více či méně provozními problémy fungovali ještě asi 3 měsíce, než došlo na opravdu stabilní finální verzi Rozečti.se.

No a co vše jsme od té doby stihli? 
Největší radost máme z mnoha stovek absolventů naší online výuky, kteří tak potvrzují užitečnost aplikace a nás motivují do další práce.
Máme také spuštěnu firemní verzi pro celé firemní koletivy, školní verzi (využívanou hlavně na UK), rozdali jsme Rozečti.se poukazy do několika soutěží a přibrali jsme do výuky i první neziskovky (samozřejmě bez zisku).
Na výborné cestě jsou také naše přípravy lokalizací do dalších jazyků a již od pondělí 3.6. ladíme zcela novou verzi aplikace - snad se vám bude líbit :)

I náš tým prošel drobnou obměnou, ale na našem odhodlání vyvíjet nejlepší možnou online aplikaci pro výuku rychlého čtení to nic nemění - máme v záloze tolik cvičení, nástrojů a novinek pro práci s textem, že nám to ještě nějaký ten rok zabere.

Sečteno a podtrženo, byla to jízda a ještě větší nás čeká. Děkujeme proto, že jedete s námi... A děkujeme nejvíce všem, kdo nám pomohli a dále pomáhají svými připomínkami, podněty a upozorněními, protože jen tak se můžeme dále zlepšovat.

Váš tým Rozečti.se