Vítejte na blogu služby pro online výuku rychlého čtení Rozečti.se, aplikace běží na adrese www.rozectise.cz

úterý 28. července 2015

Zahajujeme spolupráci s Mentem.cz – portálem pro trénink mozku

Na poli českého internetu se postupně rozjíždí projekt, o jehož existenci byste měli vědět. Jmenuje se Mentem.cz a patří mezi první seriózní servery v Česku, které se věnují online tréninku mozku. Na více než 20 flashových hrách si zkusíte, jak jste na tom s pamětí, pozorností nebo třeba prostorovou orientací. A pravidelným hraním tyto funkce zlepšíte.

Mentem.cz nespadl jen tak z nebe – jeho tvůrci na něm intenzivně pracovali přes dva roky. Na vývoji her se podíleli experti z oboru informačních technologií, psychologie či pedagogiky, uživatelské prostředí neustále zlepšují přední UX a UI designéři. Výsledkem je velmi přehledný a uživatelsky přívětivý portál, který nabízí přes dvě desítky her. Her, které nejen zabaví, ale také zvýší výkon vašeho mozku.

Každá hra je zaměřená na rozvoj jedné nebo několika kognitivních funkcí, přičemž systém vám automaticky doporučuje hrát takové hry, které potřebujete nejvíce. Jestliže máte problémy s pamětí, bude vám nejčastěji nabízet hry na paměť. Zda se jeho doporučeními budete řídit anebo si pojedete vlastní plán – to už záleží čistě na vás.

O tom, že trénink skutečně funguje, se sami rychle přesvědčíte. Už po pár dnech budou vaše výsledky ve hrách mnohem lepší, po pár týdnech dosáhnete zlepšení v řádu desítek procent. Většina respondentů ze zkoumaného vzorku navíc podle autorů potvrzuje, že pravidelný trénink mozku zlepšuje i jejich výsledky v reálném životě – ve škole, v práci nebo při běžných denních činnostech.

Výzkumy nevýzkumy – nejlepší je vyzkoušet Mentem na vlastní kůži. Prvních 7 dní tréninku máte úplně zadarmo, poté se sami rozhodnete, zda si zakoupíte plnou licenci. Měsíc tréninku vás vyjde na 190 Kč, za čtvrtletní licenci dáte necelé čtyři stovky.


Registrovat se můžete na této adrese, zabere to maximálně tři minuty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář.