Vítejte na blogu služby pro online výuku rychlého čtení Rozečti.se, aplikace běží na adrese www.rozectise.cz

neděle 10. června 2012

Podrobněji o naší výhře v soutěži Nápad roku 2012

Dnes už je několik dní po vyhlášení finále soutěže Nápad roku 2012 a je tak konečně trochu času ohlédnout se za tímto pro nás velice cenným oceněním.

Přihlášení a podklady pro soutěž

Prvním krokem bylo včas náš projekt přihlásit. Jelikož jsme již měsíce pracovali na dokončení první verze aplikace Rozečti.se, většinu podkladů jsme měli k dispozici, museli jsme je však dát spravně dohromady tak, aby nás porota vybrala mezi nejlepších 12 finálových projektů právě na základě naší přihlášky.
Usilovně jsme tak pilovali vše od definice problému, který se svým úsilím snažíme řešit, přes vysvětlení desítkami let osvědčených a prověřených metod řešení až po naše finální zpracování výsledné aplikace a cílových uživatelů.

A píle se vyplatila. Nakonec letos soutěžilo 156 projektů a to byla opravdu těžká konkurence. Nakonec jsme se ale přesto v cca 2:30 ráno 1.6. dozvěděli, že postupujeme do finále a je třeba se dále připravovat.

Do finále s dalšími materiály i argumenty

Od oznámení sestavy nakonec 14 finalistů nám běžel čas pro přípravu dalších podkladů, včetně video madailonku, jen něco málo přes 3 dny (ani ne 85 hodin). Ten jsme samozřejmě plně využili a pak už zbývalo jen připravit si prezentaci před porotou na úterý 5.6.

Před porotu na pouhé 3 minuty a 5 otázek

Pro mě osobně pak toto byla nejtěžší část, protože ve velice krátkém a přesně stanoveném časovém limitu jsem musel prokázat před porotou složenou z pořadatelů soutěže, zástupců velkých firem a investorů, proč právě Rozečti.se je něčím co na trhu chybí a je užitečné pro mnoho lidí.

Už soudě podle otázek poroty a krátké diskuse to vypadalo, že zaujal především náš výborný tým složený jednak ze zkušených odborníků na výuku metod rychlého čtení a jednak ze zkušených tvůrců online aplikací, a mě, tak nějak uprostřed toho všeho.
Osobně si myslím, že to byl právě ten rozhodující moment, kdy jsme prokázali, že máme v 7 lidech optimální rozložení znalostí pro tvorbu toho, co Rozečti.se je (a bude) - online aplikace pro výuku rychlého čtení schopná oslovit velmi široké spektrum lidí bez ohledu na to, kde právě jsou.

A pak už jen čekání

Po prezentaci a zodpovězení všech dotazů už byly kostky vrženy a nezbývalo než počkat, jak moc jsme porotu zaujali my a jak ostatní projekty. Bohužel jsme na vyhlášení nemohli dorazit další den všichni, hlavně protože nejsme všichni v Praze, ale alespoň tedy ve třech lidech jsme se posadili mezi soutěžící a napjatě očekávali vyhlašování výsledků.

A napětí nebylo malé. Protože nás zpovídala paní moderátorka ještě před začátkem, věřili jsme, že budeme mezi 10 vyhlášenými projekty. No a když ani druhé místo nepřipadlo nám, adrenalin vystřelil vzhůru a po neskutečně dlouhých sekundách čekání nakonec paní Hergetová opravdu řekla jméno našeho projektu - nikdy ještě neznělo Rozečti.se tak hezky jako v tu chvíli.

Sečteno a podtrženo

Rád bych moc poděkoval celému našemu týmu, který svou snahou a úsilím dokázal vytvořit a obhájit aplikaci, kterou pak zkušená porota označila za nejlepší Nápad roku 2012 - inu, online interaktivní výuka má určitě budoucnost.

Dole naše vítězná fotografie, ale jak jsem zmínil, 4 lidé nám chyběli, proto ještě pro pořádek znovu uvádím složení celého oceněného týmu - toho letos nejlepšího týmu :)

Adam Zlatohlávek - vývoj
Tomáš Wolf - vývoj
Veronika Pavlíková - grafika
Jana Krejčí - metodologie výuky
Doc. Richard Papík - metodologie výuky
Michal Hudeček - mentor týmu
Michal Zwinger - vedení projektu



Za tým Rozečti.se,
Michal Z.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář.